#
128
0
128

Turisme

Ares celebrarà Sant Antoni el 27 de gener

Ares del Maestrat viurà el dissabte 27 de gener la festa en honor al patró dels animals. Serà una intensa jornada en la que no faltaran la benedicció ni el repartiment de les tradicionals coquetes.

El dia s'iniciarà amb l'esmorzar per a agafar forces. Després s'eixirà en direcció al Mas de Llecinto on es tallaran els arbres i la llenya per a la barraca. El dinar serà a la mas. L'ajuntament s'encarregarà de preparar el foc, el pa i el vi. A mitjan vesprada es tornarà a la població amb els "ròssecs".

L'antiga Llotja "Perxe"

Es tracta d'un clar exemple d'arquitectura medieval amb arcs gòtics-mudèjars del segle XIV. A aquest punt acudien mercaders i comerciants per a celebrar el mercat setmanal. A mitjan segle XIX es va instal·lar ací una carnisseria municipal de la qual resta l'argolla d'on es penjaven els caps de bestiar. Comunica la plaça Major amb la de l'Església.

Que Visitar

El nucli urbà d'Ares es troba situat a uns 1.190 m sobre el nivell del mar. La seua ubicació i morfologia ho han convertit en un dels municipis més fotografiats del País Valencià. Us proposem realitzar aquesta ruta urbana que no us deixarà indiferents.

Localització

Situat en la comarca de el “Alt Maestrat” en les últimes estribaciones del Sistema Ibèric en la seua part més oriental i sobre un promontori, coronat per les ruïnes del castell, que resulta una magnífica talaia sobre el paisatge muntanyenc que li envolta. I delimitant territorialment amb Castellfort, Morella, Catí, Vilar de Canes, Benassal i Vilafranca,tots açò de la província de Castelló, es troba el municipi d'Ares amb uns 220 habitants i amb una altitud del seu terme que vària des dels 700 m fins als 1.300 m.

El Barranc dels Horts

El Barranc dels Horts es troba en el terme municipal d'Ares. Està orientat en adreça NE-SO, té una longitud d'uns 5 km i la seua altura està entre els 680 i els 1.160 m sobre el nivell del mar.
El tipus de vegetació que trobem en ell està bàsicament format per espècies caducifòlies com per exemple roures valencians, arces, servales, etc, encara que també podem observar espècies perennes com l'alzina, el grèvol, el teix o la savina.