Ajuntament d'Ares del Maestrat

Senders locals i futllets turístics

El terme municipal d'Ares ofereix infinitat de possibilitats per als amants de la natura i el patrimoni cultural. Entre altres, disposa de dos senders locals homologats a través dels quals es pot conèixer alguns dels seus racons amb gran valor cultural i paisatgístic.

Camí del roure de les Berrugues

Roure centenariAquest sender comença al nucli urbà d’Ares i acaba al barranc dels Prats, des d’on es pot tornar al poble continuant pel GR-7. Rep el nom de l’arbre monumental de més de 500 any d’edat i 7 metres d’alçada que trobarem al Mas dels Pobres.
Des del seu inici, tindrem l’oportunitat de gaudir de paisatges ben diferents; barrancs abruptes, llomes, pinedes, roures i carrasques, pradets i bancals.
Part del sender transcorre pel cantó de l’explotació de bous de “la Masà”, pel que cal anar en silenci i amb compte al llarg d’aquest tram.

Fullet del PR-CV 387: Camí del Roure de les Berrugues

Camí dels Molins

Molí de la RocaAquest sender recorre per un antic camí de ferradura el singular sistema hidràulic que es conserva al Barranc dels Molins, composat per 5 molins fariners connectats entre si amb l'objectiu d'aprofitar al màxim l'aigua disponible. Aquestos molins foren construïts durant la segona meitat del segle XVIII en un període d'auge econòmic i demogràfic. Posteriorment, la competència de les màquines de vapor i la industrialització els deixaren obsolets. Cap destacar que el Barranc dels Molins ha estat declarat Bé d'Interès Cultural (BIC), amb la categoria d'Espai Etnològic.

Fullet del SL-CV 45: Camí dels Molins

Camí de la Mola

panel informatiuRecorrent aquest sender coneixeràs un dels llocs més emblemàtics de l'interior de Castelló. Amb una altitud de 1.321 m.s.n.m és el punt més alt d'Ares, comptant amb unes vistes excepcionals. Per iniciativa de l'Ajuntament la Mola d'Ares està declarada Paratge Natural Municipal.

Fullet del SL-CV 46: Camí de la Mola

Imatges: 
SL_CV_45_CAMÍ_DELS_MOLINS.jpg
SL_CV_46_CAMÍ_DE_LA_MOLA.jpg
PR_CV_387_ROURE_ BERRUGUES_web_A4.jpg
Dl Dm Dx Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal